Menu

Medlemsinformation

Vad innebär det att vara medlem i 
Åstorpsortens Ryttarförening?

Som medlem i Åstorpsortens Ryttarförening är du med i en aktiv ryttarförening som satsar inom såväl hoppning, som dressyr som körning. Vi samarbetar med välrenommerade tränare och har bl.a. regelbundna gruppträningar på vår anläggning.

Håll koll på vår hemsida så ser du också när vi har olika aktiviteter, t.ex. medlemsträffar, clinics, träning för ”speciell” tränare osv.

Vi arrangerar bra tävlingar och det är många ryttare som vill rida hos oss. Som medlem är du med hjälper till vid dessa populära arrangemang.

Återbetalning av starter för de flitiga funktionärerna
För att få “återbetalda starter” på hemmatävlingar ska du ha hjälpt till minst 30 timmar under året eller föregående år. Du får hälften av startavgiften per meeting/tävling återbetald. Säg till i sekretariatet för att få halva startavgiften återbetald, det tar ca 1 vecka efter tävlingens avslut innan pengarna kan ses på ditt konto.

Som medlem är du också olycksfallsförsäkrad via klubben / Skånes Ridsportförbund / Svenska Ridsportförbundet. Det gäller dig som ryttare och som besökare på vår anläggning.

Du får även tidningen Häst och Ryttare hemskickad till dig utan extra kostnad. Tidningen skickas till den adress du angivit i vårt medlemsregister


 

Medlemsavgift för 2024

Aktiv medlem *) 

Senior/Young Rider        700 kr

Junior                                500 kr (till och med året du fyller 19 år)

Knatte                                500 kr (till och med året du fyller 9 år). Behöver inget anläggningskort eller betala anläggningsavgift då de deltar på av klubben arrangerade träningar och aktiviteter. Har ingen arbetsplikt. MEN de får inte rida på anläggningen övrig tid utan anl.kort, inte heller lösa tävlingslicens för Årf.

Supportermedlem             200 kr

 

*)   Vid betalning av medlemskap godkänner man att man registreras i medlemsförteckningen, som kan publiceras i olika sammanhang. Ditt namn kan komma att publiceras i olika sammanhang inom klubben.

**)   Stödjande medlem, t ex familjemedlem eller annan som inte rider aktivt i klubben, men som är mycket välkomna att stödja vår verksamhet ändå.

Familjerabatt
Är ni fler än 2 personer i familjen som är aktiva medlemmar, varav en är senior, betalar ni full medlemskapsavgift för 2 personer. Resterande familjemedlemmar betalar 200 kr/år samma som en supportermedlem.

 

Medlemsavgiften betalas in på Bankgiro 5170-8055.
Glöm inte att ange namn, personnr o e-post på avin.
Viktigt, Fullständigt personnummer krävs för registrering i Idrottonline, därigenom blir man försäkrad!

 

Ny Medlem

  1. Betala in medlemsavgiften på Bankgiro 5170-8055
  2. Anmäl dig till Fredrik  Ingemansson via epost.
  3. Ange namn, fullständigt personnummer, adress, e-post, telefon samt vad inbetalningen avser ex. medlemsavgift junior el. senior, anläggningskort osv.

 

Arbetstimmar

För att vi ska kunna genomföra alla aktiviteter vi vill, för att kunna hålla vår anläggning i bra skick, för att kunna arrangera bra tävlingar*) – helt enkelt för att kunna fortsätta vara en bra ideell ryttarförening behöver alla hjälpas åt.

Därför ser vi gärna dig som aktiv medlem att du hjälper till minst 30 timmar/år.

Exempel på arbetsuppgifter du kan hjälpa till med:

  • Funktionär vid tävling
  • Städning
  • Underhåll- och reparationsarbete (fixardagar)
  • Kommitté-och styrelsearbete
  • Deltagande i Luciatåget – julskyltningen i Åstorp

 

Registrera dina timmar via hemsidans formulär, ”Redovisning Funktionärstimmar”

*) Det är dessutom ett krav från ridsportförbundet att en klubb som har licensierade ryttare också ska arrangera tävlingar. Annars får licens inte ställas ut.

Har du arbetat mer än 50 timmar under året, har du möjlighet att få ett anl.kort för nästkommande år. Meddela kassören!


 

Anläggningskort

För att kunna nyttja anläggningen krävs att du har ett anläggningskort (antingen ett anläggningskort för 1500 kr/år eller man löser ett engångs-anläggningskort för 200 kr/tillfälle för utomstående, för medlem utan anl.kort betalas 100 kr/tillfälle) och att du är senior- eller juniormedlem i föreningen. Avgiften ska vara betald innan du börjar rida på anläggningen.

Anläggningskort 1500 kr/år.

Engångsavgift för medlem utan anl.kort 100 kr/tillfälle.

Engångsavgift för utomstående 200 kr/tillfälle.

Är ni tre eller fler personer i familjen med anläggningskort får ni familjerabatt och behöver endast betala för två.

När du löser anläggningskort får du tillgång till 3 utebanor med gräs-, grus- eller gummiflis-underlag, 3 ridhus med fibersand eller ridgrus/ flis.

Till ett subventionerat pris får du vidare tillgång till möteslokal, stallplatser, övernattningsmöjlighet, deltagande i av klubben anordnade träningar/clinics.

Anläggningskortet är personligt och går inte att låna ut. Dvs har du en medryttare till din häst behöver denna person själv inneha ett eget anläggningskort. För att kunna lösa anläggningskort måste du ha fullgjort dina arbetstimmar föregående år eller på annat sätt hjälpt föreningen.

Efter styrelsebeslut 230306 har det bestämts att medlemmar måste ha ett anläggningkort för att träna på anläggningen.  Tidigare beslut från 200525 gäller inte längre.