Menu

Lagtävlingar dressyr

När dressyr är som allra roligast – Lagtävlingar!

Det finns serier från division 3 till division 1 med både ponny och häst. Samla ihop dina vänner och anmäl er.

Att rida i lag är kul och lite annorlunda i en annars så individuell sport som vår. Du representerar inte bara dig själv, utan även din klubb och dina klubbkamrater.

Dressyr-, hopp- eller aktivitets-sektion föreslår vem som ska vara lagledare, och denna person godkänns sedan av styrelsen. Lagledaren tar ut laget inkl. reserver till varje deltävling. Lagledare redovisar sen antal lag och lagdeltagare i resp. division för styrelsen så snart som anmälan är gjord.

När du rider i Åstorps lag betalar klubben startavgift för lagklass samt veterinäravgift i de fall där detta krävs. Övriga utgifter för lagen ansöker lagledare om hos styrelsen.

Återbetalning av ev. avgifter sker efter tävling, genom att man skickar in underlag med fullständigt namn på ekipage, med bank och kontonr. dit återbetalningen önskas, till kassören.

Du rider i lånade schabrak med vår klubblogga. Som ryttare i Åstorpsortens Ryttarförening får du även låna en klubbjacka att ha på dig vid tävlingar. Schabrak och jacka tvättas och återlämnas till sekretariatet efter varje deltävling, om inte lagledaren bestämmer något annat.

Inför varje säsong läggs information ut på hemsidan och sociala medier tillsammans med instruktioner om hur man anmäler sig.
För att klubben ska kunna anmäla ett lag krävs minst fyra anmälda ekipage. Deltagande kräver minst tre ekipage.

Då det är svårt att få med allt och vilka lagtävlingar som arrangeras är det bäst att läsa på lite mer om de olika seriebestämmelserna, via denna länken:
https://skaneridsport.se/distrikt/skane/tavling/allsvenskan—dressyr

Uttagning dressyr:

Alla som vill vara med är välkomna att anmäla sig och målsättningen är att varje deltagare ska få rida minst en omgång. Du ska vara etablerad i respektive klass, uppnått minst 60%.  Gäller inte för deltagande i div 3 dressyr. Vid stort intresse är det lottning som gäller

Åstorp 2023, Dressyrsektionen